• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подорожчання українських продуктів: ціни на ковбасу та сир зросли
    Опубликовано: 2024-05-21 14:05:09

    Українці повинні готуватися до витрат на ковбасу та сир, оскільки ціни на ці продукти значно зросли. За даними Хвилі, варена ковбаса та сир подорожчали в порівнянні з минулим місяцем.

    Наприклад, варена ковбаса Алан докторська тепер коштує 367,86 грн за кілограм, що в порівнянні з минулим тарифом у 320,71 грн показує значне підвищення. Ковбаса Глобине докторська також відчула зростання ціни, піднявшись до 281,10 грн/кг з 249,67 грн/кг.

    Подорожчав також твердий сир: традиційний Комо піднявся у ціні з 422,29 грн/кг до 430,92 грн/кг. Ланці Гора голландська 45% подорожчала на майже 10 гривень, тепер коштує 139,00 грн за 285 грам, в порівнянні з попередніми 129,00 грн. За кілограм такого сиру тепер віддати 399,53 грн, що є падінням з 451,77 грн.

    Ці зміни на ринку харчових продуктів свідчать про вплив різних факторів, включаючи зростання витрат на виробництво, транспортування та інші операційні витрати. Варто також врахувати економічну кон'юнктуру та вплив зовнішніх факторів на внутрішній ринок.

    Аналітики попереджають, що подальше зростання цін на продукти харчування може вплинути на споживчу активність населення та загальний індекс інфляції. Для українських споживачів важливо бути готовими до адаптації до нових цінових реалій та управління власним бюджетом в умовах зростаючих витрат на продукти першої необхідності.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.