• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аномально тепла весна: чи можуть жнива в південних областях початися в травні?
    Опубликовано: 2024-05-03 14:05:34

    Сільськогосподарі на півдні України спостерігають стрімке прискорення вегетації сільськогосподарських культур через надзвичайно теплу весну цього року. За даними ТОВ "Південна аграрно-експортна компанія", на полях Миколаївської області пшениця та ячмінь вже викинули колос, що може призвести до початку жнив у травні.

    Власник компанії, аграрій Юрій Кормишкін, зауважив, що відсутність опадів може спричинити розпочаток жнив вже наприкінці травня - на місяць раніше за звичайні терміни.

    В цьому сезоні всі озимі культури випередили звичайні терміни вегетації в середньому на 3-4 тижні, що є надзвичайним явищем, зауважив Кормишкін.

    Зміни клімату можуть призвести до глобального перегляду структури посівів у регіоні та тіснішої співпраці з науковцями для виведення нових сортів, адаптованих до сучасних погодних умов.

    Мінагрополітика прогнозує, що у 2024 році валове виробництво зернових та олійних культур складе близько 74 млн тонн, що на 10% менше, ніж у 2023 році.

    Однак, зауважив Микола Сольський, глава Мінагрополітики, українські аграрії очікують, що посівні площі навесні 2024 року залишаться на тому ж рівні, але можливий їхній незначний зменшення в найгіршому випадку.

    Навіть українські аграрії можуть залишити деякі поля незасіяними, так як це може бути вигідніше, ніж сіяти культури та ризикувати невигідними результатами через високі витрати.

    Таким чином, незвичайно тепла весна в Україні може суттєво вплинути на урожайність та структуру посівів у цьому сезоні, спонукуючи аграріїв до змін у своїх стратегіях вирощування культур.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.