• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цінова динаміка: Українські тепличні томати в порівнянні з турецькими
    Опубликовано: 2024-04-22 13:01:35

    У цьому тижні на українському ринку з'явилися перші партії тепличних помідорів від місцевих комбінатів. Їх ціни коливаються від 120 до 140 гривень за кілограм. В той же час, турецькі помідори доступні в діапазоні від 70 до 80 гривень за кілограм, що вище за ціни на внутрішню продукцію.

    Аналітики EastFruit підкреслюють, що у 2023 році перші партії українських тепличних помідорів надходили на ринок на тиждень і пів пізніше, ніж цього сезону. Проте через несприятливі погодні умови збір продукції залишається обмеженим.

    Ціни на перші партії тепличного томату з українських комбінатів в середньому на 67% вищі, ніж минулого року. Прогнозується, що великі партії томатів від комбінатів зможуть надходити на ринок лише з початку травня.

    Українські споживачі мають можливість вибирати між місцевими і імпортними томатами. Турецький томат пропонується за ціною значно нижче, ніж місцевий варіант. Таким чином, імпортні томати з Туреччини коштують у середньому від 70 до 80 гривень за кілограм.

    Зауважено, що цінова різниця між українськими та турецькими томатами може вплинути на вибір споживачів. Водночас, відзначається, що українські фермери зіткнулися зі складнощами через несприятливі кліматичні умови, що вплинули на врожайність.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.