• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цінова ескалація: як змінилися ціни на консерви в Україні
    Опубликовано: 2024-03-29 16:09:46

    Українці постійно відчувають на своєму гаманці зростання цін на продукти, особливо на такі популярні, як консервовані риба та овочі. Із початком війни, цей тренд став ще помітнішим, коли ціни на консерви почали підвищуватися безупинно. Тепер, сардини та шпроти, які колись були звичайною стравою, стали розкішшю. Про це повідомляє портал Today.

    З початком війни, консерви стали не просто додатковим продуктом в холодильниках, але важливою складовою в асортименті будь-якої родини. Рекомендується мати якийсь запас консервів у бляшанці в разі форс-мажорних обставин.

    Проте, ціни на консерви стали зростати з кожним місяцем. Навіть продукти, які раніше були доступні, тепер втратили свою доступність. Наприклад, кабачкова ікра, яка колись була доступна за вигідними цінами, тепер перетворилася на справжній делікатес, а ціни на неї стрімко піднімаються.

    За даними, у березні ціна на 150-грамову банку шпротів підвищилася на 42 копійки порівняно з лютим. Якщо раніше її можна було придбати за 72,73 грн, то тепер вона коштує 73,15 грн. Це незначне зростання, але воно стабільне та безперервне.

    У той же час, ціна на сардини у березні трохи знизилася порівняно з лютим. За банку вагою 230 грамів треба було віддати 63,83 грн, а в березні ціна складає 62,46 грн.

    Але найбільше зросла ціна на кабачкову ікру. Порівняно з лютим, її ціна зросла на 5,6 гривень за банку вагою 440 грамів: від 66,39 грн до 71,99 грн. Це значне підвищення цін на продукт, який раніше був доступний для більшості сімей з невеликим достатком.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.