• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна на третьому місці у світовому виробництві картоплі
    Опубликовано: 2024-01-16 17:06:46

    Україна вразливає своїм вражаючим внеском у світове виробництво картоплі, вийшовши на третє місце серед найбільших виробників, зафіксованих у базі FAOSTAT, оновленій наприкінці грудня 2023 року. Ця база даних містить статистичні дані про виробництво картоплі до 2022 року, і Україна демонструє вражаючий внесок у сільське господарство.

    Згідно з останніми даними, у 2022 році весь світ виріс приблизно 375 мільйонів тонн картоплі, з Китаєм, Індією та Україною на чолі списку найбільших виробників. Зокрема, Китай випродукував 95,6 мільйонів тонн, Індія – 56,1 мільйонів тонн, а Україна вражає з результатом в 20,9 мільйонів тонн картоплі, випереджаючи навіть Росію та Сполучені Штати.

    Разом із тим, Росія та Сполучені Штати продемонстрували свою силу, вирощуючи відповідно 18,9 мільйонів та 17,8 мільйонів тонн цінної культури. Це свідчить про високий рівень аграрної продуктивності цих країн.

    Поглядаючи на ці цифри, важливо відзначити, що загальна площа під картоплею в усьому світі у 2022 році становила 17,8 мільйонів гектарів, трошки менше, ніж у попередньому році. Однак не зважаючи на це зменшення площі, урожайність культури зросла, свідчачи про ефективне використання земельних ресурсів у сільському господарстві України.

    Високі показники українського виробництва картоплі говорять не лише про значний внесок країни в світове господарство, але й про важливість сільськогосподарського сектору для національної економіки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.