• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глобальний ринок цукру: Прогнозований профіцит
    Опубликовано: 2024-01-12 18:07:26

    На світовому ринку цукру прогнозується значний профіцит, аналітики Czarnikow роблять передбачення на 2023/24 маркетинговий рік. За даними Reuters, очікується профіцит у розмірі 1,6 мільйона тонн.

    Такий прогноз пояснюється сприятливими погодними умовами у найбільшому світовому виробнику цукру — Бразилії, а також наслідками дощів наприкінці сезону в Таїланді.

    Згідно із прогнозом компанії Czarnikow, світове виробництво цукру зросте до 179,7 мільйона тонн у 2023/24 маркетинговому році, що є на 1,3 мільйона тонн більше, ніж попередній прогноз у грудні. Прогноз споживання залишається майже незмінним — 178,1 мільйона тонн.

    Зазначається, що багато країн Європи зазнали успішного збору врожаю, навіть не дивлячись на збільшення кількості опадів наприкінці сезону. Росія також відзначилася плодючим роком, який перевершив очікування.

    Щодо наступного маркетингового року 2024/25, аналітики Czarnikow передбачають, що зростання цін на тростину в Китаї та Таїланді спонукає фермерів розширювати посівні площі, підвищуючи світове виробництво цукру до 180,2 мільйона тонн і залишаючи ринок з невеликим дефіцитом у розмірі 0,3 мільйона тонн.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.