• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рекордні інвестиції: Аграрії отримали понад 78,8 млрд грн банківських кредитів у 2023 році
    Опубликовано: 2024-01-08 12:02:08

    У минулому році аграрний сектор України зафіксував значний прорив у фінансуванні свого розвитку, здобуваючи більш ніж 78,8 мільярдів гривень банківських кредитів. Майже 14 тисяч агрогосподарств скористалися цією можливістю для розширення своїх господарств та впровадження нових технологій. Згідно з даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, більшість господарств отримали фінансування через державну програму "Доступні кредити 5-7-9%", яку впроваджено в кількості 10,9 тисяч господарств, отримавши загалом 44,5 мільярда гривень.

    Регіональний аспект розподілу кредитів також є важливим у звіті. Найбільший обсяг фінансування був направлений у такі регіони:

    Київська область – 13,1 мільярда гривень для 1 029 підприємств;
    Дніпропетровська область – 7,2 мільярда гривень для 893 господарств;
    Вінницька область – 6,7 мільярда гривень для 1 558 підприємств;
    Черкаська область – 6,2 мільярда гривень для 564 господарств;
    Кіровоградська область – 5,6 мільярда гривень для 1 803 підприємств;
    Одеська область – 5 мільярдів гривень для 1 179 господарств.
    Зазначається, що програма "Доступні кредити 5-7-9%" надає спрощений доступ до банківського кредиту для мікро- та малого бізнесу, зокрема для аграріїв. Підприємства можуть отримати кредит в розмірі до 90 мільйонів гривень під ставку 5–9% річних, в залежності від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

    У своєму роді це досягнення стає свідченням зростання інвестиційного інтересу українських аграріїв та сприяє подальшому розвитку агропромислового сектору країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.