На Вінниччині очікується суттєве збільшення виробництва цукру на рівні 10-15%, заявив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА, Олег Сідоров, під час брифінгу, інформує Укрінформ.
За даними, одна з провідних аграрних областей України активно продовжує свій сезон цукроваріння на чотирьох заводах. Завдяки покращенню виробничих процесів і збільшенню обсягів обробки цукрового буряка, очікується перевищення виробництва цукру на 10-15% в порівнянні з попереднім роком.
Станом на 8 грудня 2023 року в області вже вироблено 340 тис. тонн цукру, що на 63 тис. тонн більше, ніж на відповідну дату минулого року. Одержані показники свідчать про успішний розвиток сектору цукрової промисловості в регіоні.
Аграрії зібрали майже 2,5 млн тонн цукрових буряків при середній урожайності 456,5 центнерів на гектар. Обсяги обробки цукросировини на цукрових заводах Вінниччини перевищили минулорічні показники на 24%, досягнувши понад 2,3 млн тонн.
Олег Сідоров підкреслив, що область є ключовим гравцем в сфері вирощування цукрових буряків в Україні, а площі посіву цього культу в цьому році збільшилися на 6 тис. гектарів, досягнувши 22% загальних площ у країні.
Цей позитивний тренд в секторі цукрової промисловості Вінниччини відображається в збільшенні виробництва цукру та говорить про стійкий економічний вплив регіону на агропромисловий ринок.
agrinews.com.ua