• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бум цукру: Виробництво на Вінниччині може зрости на 10-15%
    Опубликовано: 2023-12-18 17:09:37

    На Вінниччині очікується суттєве збільшення виробництва цукру на рівні 10-15%, заявив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА, Олег Сідоров, під час брифінгу, інформує Укрінформ.

    За даними, одна з провідних аграрних областей України активно продовжує свій сезон цукроваріння на чотирьох заводах. Завдяки покращенню виробничих процесів і збільшенню обсягів обробки цукрового буряка, очікується перевищення виробництва цукру на 10-15% в порівнянні з попереднім роком.

    Станом на 8 грудня 2023 року в області вже вироблено 340 тис. тонн цукру, що на 63 тис. тонн більше, ніж на відповідну дату минулого року. Одержані показники свідчать про успішний розвиток сектору цукрової промисловості в регіоні.

    Аграрії зібрали майже 2,5 млн тонн цукрових буряків при середній урожайності 456,5 центнерів на гектар. Обсяги обробки цукросировини на цукрових заводах Вінниччини перевищили минулорічні показники на 24%, досягнувши понад 2,3 млн тонн.

    Олег Сідоров підкреслив, що область є ключовим гравцем в сфері вирощування цукрових буряків в Україні, а площі посіву цього культу в цьому році збільшилися на 6 тис. гектарів, досягнувши 22% загальних площ у країні.

    Цей позитивний тренд в секторі цукрової промисловості Вінниччини відображається в збільшенні виробництва цукру та говорить про стійкий економічний вплив регіону на агропромисловий ринок.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.