• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пекінська капуста на Волині: Улюблена овочева культура
    Опубликовано: 2023-11-08 18:04:18

    В селі Хорохорин, що розташоване на Волині, пекінська капуста стала важливою частиною сільськогосподарського пейзажу та джерелом доходу для багатьох селян. Кожен другий житель цього села вирощує цю смачну овочеву культуру, а також полуницю. Протягом цього року ціна на "пекінку" коливалася від 7 до 11 гривень за кілограм. Деякі виробники зберігають врожай для подальшої реалізації. Про це повідомляє місцеве видання «Суспільне.Луцьк».

    Вирощування пекінської капусти в селі Хорохорин почалося на початку 2000-х років, коли частина селян повернулася із закордонних робочих поїздок, зокрема із Польщі.

    Анатолій Мельничук, староста села, розповів: "Пекінська капуста і полуниця - це дві сезонні культури, які культивуються у нашому селі. Чому? Бо вони сезонні і працюють протягом цілого року. Кожен другий мешканець села займається пекінською капустою."

    Фермер Олександр Крук додав, що ціни на пекінську капусту можуть варіюватися, залежно від умов угоди. Він розповів: "Є люди, які садять капусту і здають її відразу з поля. Проте в такому випадку ціна невелика. У порівнянні із минулим роком ціни смішні - від 7 до 11 гривень за кілограм."

    Сам фермер побудував склад для зберігання пекінської капусти ємністю на 70 тонн. Він підкреслив важливість належного зберігання овочів і поділився майстер-класом: "Зложена рівненько, дивіться, не мнеться, не душиться. Тут ще все буде утеплюватися, буде робитися підлога." Зберігання - це ключ до того, щоб мати можливість подавати свіжу пекінську капусту упродовж року та отримувати належний дохід від її продажу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.