• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна завершує сівбу озимих культур на площі понад 5,5 млн гектарів
    Опубликовано: 2023-11-08 12:04:19

    Україна наближається до завершення сівби озимих культур, і вже сім регіонів країни успішно завершили посівну кампанію. Протягом останнього тижня, сівба завершилася в Чернігівській та Чернівецькій областях, а перед цим аграрії Івано-Франківщини, Полтавщини, Волині, Запоріжжя та Закарпаття також успішно завершили цей важливий процес.

    На перший тиждень листопада загальна площа сівби озимих культур досягла 5 мільйонів 530 тисяч гектарів. Зернових культур посіяно понад 4 мільйони 386 тисяч гектарів. Зокрема, пшениці висіяно на 3 мільйони 867 тисяч гектарів, ячменю на 442 тисячі гектарів, а жита на 76 тисяч гектарів. Протягом минулого тижня площа посіву зернових збільшилася на 175 тисяч гектарів.

    Сівба озимого ріпаку була завершена в усіх областях, і загальна площа цього культурного рослини складає 1 мільйон 144 тисяч гектарів.

    Ці дані свідчать про важливість та активність українських аграріїв, які ретельно готуються до зими та забезпечують високу якість і кількість озимих культур. Сівба є однією з важливих стадій сільськогосподарського процесу, і результати цієї роботи мають значущий вплив на врожайність та продуктивність сільського господарства України.

    Завершення сівби озимих культур є важливим кроком для підготовки до приходу зими та забезпечення продовольчої безпеки країни. Українські аграрії продовжують працювати над збільшенням обсягів вирощуваної продукції та поліпшенням якості сільськогосподарських культур, сприяючи розвитку національної економіки та експорту аграрної продукції.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.