• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зменшення посівів озимих культур на 20%: в Україні стоїть перед важливим викликом
    Опубликовано: 2023-10-19 16:06:36

    Посіви озимих культур в Україні цього року зменшаться на 20%, висловив глибоку турботу член комітету Верховної ради з питань аграрної та земельної політики, Дмитро Соломчук. Його заяву передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне».

    За словами Соломчука, це зменшення площ під озимими культурами автоматично призведе до зменшення вирощування пшениці на наступний сезон.

    Аграрії скорочують посівні площі через фінансові труднощі, які стають головною причиною цього рішення. Прогнозується, що зменшення посівів складе близько 20% порівняно із попереднім роком, і це може вплинути на обсяги вирощуваної пшениці та хліба в Україні в наступному сезоні.

    Дмитро Соломчук підкреслив необхідність термінових рішень для підтримки агровиробників. Він зазначив, що український агросектор стоїть перед великим ризиком, оскільки закредитований на понад 100 мільярдів гривень.

    Він запропонував створити спецфонд «Зерно України», випустити облігації під його гарантію та закупити у аграріїв пшеницю за фіксованою ціною, зберігаючи її на сертифікованих приватних елеваторах з можливістю експорту державою.

    Ці пропозиції ставлять перед владою та агросектором складну задачу забезпечення стабільності і підтримки аграрного виробництва в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.