• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії накопали рекордну кількість цукрових буряків
    Опубликовано: 2023-10-18 16:08:09

    Українські аграрії вразили своєю продуктивністю в цьому році, накопавши наразі більше 4,6 мільйонів тонн цукрових буряків. Дані останньої звітної інформації вказують, що на 12 жовтня цей вражаючий результат було досягнуто при врожайності 47,7 тонн на гектарі з загальної посівної площі 96,4 тисячі гектарів. Оголошена врожайність свідчить про успішний врожай цукрових буряків в Україні.

    За цією інформацією, на даний момент було зібрано буряки з 38% загальної площі посівів. Лідерами за обсягами накопаних цукрових буряків виявилися аграрії Вінниччини, які успішно зібрали 1,47 мільйона тонн, при середній врожайності на рівні 46,6 тонн на гектар. Цей регіон виділяється високою продуктивністю та залишається лідером в цій галузі.

    Серед інших регіонів, що сяють на полі успішних врожаїв цукрових буряків, можна відзначити Чернівеччину з врожайністю 63 тонни на гектар, Чернігівщину з 59,6 тоннами на гектар, Тернопільщину з 57,1 тоннами на гектар та Хмельниччину з 52,1 тоннами на гектар. Ці регіони також показали вражаючі результати у вирощуванні цукрових буряків.

    У 2023 році аграрії України засіяли 249,9 тисяч гектарів цукрових буряків, що є суттєвим зростанням у порівнянні з минулим роком, коли було посіяно лише 183 тисячі гектарів. Це свідчить про збільшену зацікавленість аграріїв вирощувати цукрові буряки, які є важливою складовою для цукрового виробництва в Україні.

    За словами директора Національного наукового центру "Цукробурякового виробництва" Олександра Коротинського, із цієї обсягової врожайності цукрових буряків вироблять приблизно 1,6-1,7 мільйона тонн цукру. Цього обсягу вистачить як для внутрішнього споживання, так і для експорту, що допоможе українським виробникам розширювати свої ринки збуту.

    Результати цього року демонструють розвиток аграрного сектору в Україні та його важливий внесок у розвиток національної економіки. Українські аграрії продовжують долати виклики та досягати вражаючих досягнень у вирощуванні цукрових буряків.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.