• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна призвела до надзвичайних збитків для аграрної галузі України
    Опубликовано: 2023-09-28 14:05:19

    Війна, яку Росія веде проти України, призвела до надзвичайних збитків для аграрної галузі України, перевищуючи понад 40 мільярдів доларів. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, Олександр Гайду. Зазначено, що ці збитки складаються як з прямих, так і з опосередкованих втрат, які постраждалий аграрний сектор поніс через воєнні дії Росії на території України.

    За словами депутата, прямі збитки в аграрній галузі перевищили 8,7 мільярда доларів. Це охоплює руйнування інфраструктури, господарських об'єктів, логістичних ланцюжків, а також нищення та викрадення ворогом сільгосппродукції і сільськогосподарської техніки.

    Окрім цього, існують непрямі збитки, які оцінюються щонайменше в 30,5 мільярда доларів США. Ця сума включає в себе різні види втрат і позбавлення, такі як негативні наслідки військових дій, руйнування і збитки в економіці та інших сферах.

    За словами Гайду, це поки що не остаточна цифра, оскільки при обчисленнях шкоди, завданої підривом Каховської гідроелектростанції ворогом, ця сума може бути набагато більшою.

    Також важко оцінити наслідки забруднення сільськогосподарських земель вибухонебезпечними предметами та руйнування верхніх шарів ґрунту внаслідок бойових дій.

    Ці збитки не тільки негативно позначилися на аграрному секторі, але також мають серйозний вплив на економіку України в цілому, створюючи необхідність в масштабних реконструкційних заходах та фінансовій підтримці галузі для відновлення її потенціалу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.