• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго виросли у вівторок після досягнення тримісячного мінімуму
    Опубликовано: 2023-09-09 11:30:08

    Ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго виросли у вівторок після досягнення тримісячного мінімуму на тлі закриття коротких позицій і побоювань з приводу посушливої погоди, що загрожує виробництву в експортних центрах, таких як Австралія.

    Ф’ючерси на кукурудзу також трохи зросли, тоді як ринок сої знизився. Твердий долар, що відображає занепокоєння інвесторів, що відновилося, з приводу економічного зростання, допоміг обмежити ціни на зерно в США.

    Ф’ючерси на пшеницю досягли тримісячного мінімуму через великі поставки з Росії і продовження українського експорту, а потім зросли. За словами аналітиків, посушливі умови у найбільших країнах-експортерах Австралії, Аргентині та Канаді викликали сумніви щодо доступності світових поставок наприкінці цього сезону.

    Прогнозується, що виробництво пшениці в Австралії впаде на 36% порівняно з минулим роком, оскільки суха погода знизить врожайність. Австралійське бюро економіки та науки сільського господарства та ресурсів скоротило прогноз урожаю на 800 000 метричних тонн до 25,4 мільйона тонн.

    На думку трейдерів, суха погода у вересні може призвести до подальшого зниження цін.

    “Ми перебуваємо в стані Ель-Ніньо, і це в цілому погано для Австралії”, – сказав Метт Віганд, товарний брокер FuturesOne, повідомляє Рейтер.

    Найактивніший контракт на пшеницю виріс на 6 центів до $6,01-1/2 за бушель до 11:30 ранку за центральним поясним часом (17.00 за Грінвічем) після падіння до найнижчого рівня з 31 травня.

    “Ринки пшениці, як і раніше, здаються відносно розслабленими, незважаючи на те, що ознаки скорочення пропозиції поступово посилюються”, – зазначають аналітики Commerzbank, повідомляє Рейтер.

    Котирування кукурудзи CBOT зросли на 3-1/4 цента до $4,84-3/4 за бушель, а соєві боби Sv1 подешевшали на 6-1/4 цента до $13,63 за бушель.

    Спекотний і посушливий кінець літа викликав занепокоєння щодо подальшого стресу для кукурудзи та соєвих бобів у США, хоча трейдери бачать обмежені ризики у зв’язку з наближенням урожаю та нижчими температурами, а також зливами, які очікуються наступного тижня.

    На соєві боби чинив тиск слабкість відповідних ринків олії.

    Міністерство сільського господарства США планує опублікувати щотижневі дані щодо стану врожаю після закриття ринків зерна. Департамент окремо повідомив, що експортери продали 251 000 тонн соєвих бобів із США у невідомі місця для доставки у 2023/24 маркетинговому році.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.