• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермери в Україні відмовляються збирати малину через низькі ціни
    Опубликовано: 2023-08-31 16:09:50

    Українські фермери почали відмовлятися від збирання малини через падаючі ціни на ринку для заморозки, що веде до втрат та відмови від продовження збирання врожаю, особливо серед середніх за розміром господарств.

    Фермери переконані, що закупівельні ціни українських заморожувальників не компенсують витрати на збирання, тому їм вигідніше залишити ягоду на полі, ніж продовжувати витрачати ресурси на її збір. Незважаючи на це, ця рішучість поки що не вплинула на ціни на ринку малини для заморозки, оскільки невеликі виробники, які не можуть наймати робочу силу для збирання, продовжують свою діяльність. Також більшість великих та середніх господарств активно займаються збиранням малини, що підтримує високий рівень пропозиції на ринку.

    Однією з причин падіння цін на ринку є спроба учасників ринку знизити свої ризики, навіть шляхом створення нової категорії якості малини. Це призвело до ситуації, коли українські заморожувальники заготовляють малину для переробників в Польщі, які отримують основний прибуток, але при цьому несуть багато ризиків.

    На ринку свіжої малини в Україні спостерігається певний ріст цін. Так, ціни на свіжу малину на торгових майданчиках зросли на 27% протягом минулого тижня. Однак обсяги ринку свіжої малини значно менше, ніж ринку заморожування, тому ця тенденція найімовірніше не вплине на економіку українських виробників малини, які, напевно, закріплять цей сезон як невдалий.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.