• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сума збитків для довкілля в Україні зросла вп'ятеро за останній рік
    Опубликовано: 2023-08-30 15:09:22

    За останній рік сума збитків для довкілля в Україні вражає своєю драматичною зростаючою динамікою. Міністр Руслан Стрілець недавно поділився з широкою громадськістю цією низкою деструктивних цифр на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

    Найперше, в травні 2022 року, коли окупанти були вигнані з Київщини, була оголошена цифра збитків в розмірі 13,2 мільярда гривень. Це було першими цифрами, які були оголошені після повномасштабного вторгнення.

    Але, на жаль, це був тільки початок. У серпні 2022 року сума збитків вже сягнула неймовірних 395 мільярдів гривень, і ця цифра вразила багатьох.

    З приходом грудня 2022 року, коли деокуповували Харківщину та звільняли Херсон, ситуація стала ще гіршою. На той момент було оголошено вражаючі 1,5 трильйона гривень збитків для довкілля.

    Серпень 2023 року признічив суму збитків, оновлену до 2 трильйонів гривень. Нині триває розрахунок збитків, пов'язаних із Каховською гідроелектростанцією.

    Збитки для довкілля зростають кожен день, і це тільки початок. Повну картину отримаємо після деокупації всієї України. На жаль, збитки для довкілля стають однією з найбільших трагедій конфлікту, і їхні наслідки будуть відчуватися протягом багатьох років.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.