• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні продовжується інтенсивний процес збору овочевих культур
    Опубликовано: 2023-08-14 14:05:41

    В Україні продовжується інтенсивний процес збору овочевих культур, який є важливим складником весняно-літнього аграрного циклу. За останні декілька тижнів, овочі було зібрано з площі 88,4 тис. гектарів, що становить 23,2% загальної площі посіву, при середній урожайності 16,39 тонн на гектар. Про це повідомили представники Міністерства аграрної політики та продовольства України.

    Лідером серед областей, які завершили збір огірків, стали Вінниччина та Буковина. Вінниччина відзначається найбільшою площею зібраного врожаю – 51%. Львівщина в свою чергу є провідною за кількістю вирощених овочів, загальний обсяг склав 151 тис. тонн. А Полтавська область вирізняється найвищою врожайністю, яка становить 24,4 тонни на гектар.

    Відзначимо, що на цьому етапі зібрано близько 1450 тис. тонн різноманітних овочів, зокрема:

    капусти — 105,4 тис. тонн;
    огірків — 310,3 тис. тонн;
    помідорів — 175 тис. тонн;
    цибулі — 428 тис. тонн;
    моркви — 51,7 тис. тонн;
    столових буряків — 35,3 тис. тонн;
    інших овочів — 344,3 тис. тонн.
    Важливо відзначити, що значна кількість огірків (51,4%) та цибулі (також 51,4%) вже зібрана. Вирощена картопля, яка виконує важливу роль у харчуванні населення, складає 711,5 тис. тонн при середній урожайності 13,89 тонн на гектар. Найвища врожайність картоплі фіксується в Хмельницькій області, досягаючи показника 29 тонн на гектар.

    Сезон збору овочів вже в розпалі, та завершити цей важливий етап господарського процесу планують у найближчі тижні. Зокрема, вже завершили збирати цибулю у Івано-Франківській та Харківській областях. Роботи зі збору овочів також майже завершені на Херсонщині.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.