• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії зібрали 16,6 млн тонн зерна нового врожаю
    Опубликовано: 2023-08-07 16:03:07

    Поточні жнива в Україні приносять вражаючі результати, оскільки аграрії вже намолотили 16,6 млн тонн зерна нового врожаю. З цієї суми 75,5% припадає на пшеницю, яка здійснює значний внесок у загальний обсяг збору. Інформацію про урожайність та склад зернових повідомило Міністерство аграрної політики в п'ятницю.

    За даними з Мінагрополітики, аграрії всіх областей України змогли намолотити 16 574 тис. тонн зерна нового врожаю. Збір ранніх зернових та зернобобових культур на початок серпня відбувся на площі 3 782 тис. га, і досяг врожайності в 44,0 ц/га.

    Пшениця увійшла до лідерів серед зібраних зернових культур, обмолочено 2 698 тис. га зі збіром 12 млн 513 тис. тонн та врожайністю 46,4 ц/га. Ячмінь теж відзначився позитивними показниками - обмолотили 939 тис. га та намолотили 3 млн 755 тис. тонн при врожайності 40 ц/га. Збір гороху налічує 125,3 тис. га з врожайністю 24,5 ц/га та загальним намолотом 306,4 тис. тонн.

    Миколаївщина стає лідером зі збору зернових культур, обмолотивши 82% площ, що створює значний внесок у загальний намолот. Одеська область показала найбільший результат у зборі зерна - більше 2 млн тонн. Збір гороху вже закінчено в 9 областях, а Дніпропетровщина починає збирати гречку.

    Жнива ще тривають, продовжується збір озимого ріпаку. Його обмолот здійснили на площі 1 182,3 тис. га, намолотивши 3 319,8 тис. тонн насіння при урожайності 28,1 ц/га.

    Загальна кількість намолоченого зерна вразила позитивними показниками, вказуючи на потенційний успішний врожай у поточному сезоні. Продовження жнив та надалі позитивна динаміка збору дозволяють сподіватися на стабільні поставки та задоволення потреб ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.