• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Попри лише 10% розмінованих земель на Херсонщині сіють баштанни
    Опубликовано: 2023-07-28 15:05:43

    В Херсонській області продовжуються роботи з розміновування території, і наразі вдалося розмінувати лише 10% земель. Однак, незважаючи на це, аграріям вже вдалося засіяти поля баштанними культурами, про це повідомив речник Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації, Олександр Толоконніков, у рамках телемарафону.

    За даними Толоконнікова, наразі близько 66 тисяч гектарів земель в області були розміновані, що становить лише 10% від загальної площі, що потребує розміновування. Відповідно до речника, ще близько 100 тисяч гектарів земель залишаються не замінованими. Незважаючи на це, багато громад вже засіяли частину своїх земель баштанними культурами, хоча, можливо, не в повному обсязі. Очікується, що збір врожаю буде здійснено з невеликим запізненням.

    За даними Національної гвардії, групи розмінування, що діють в Херсонській та Сумській областях, за останній тиждень оглянули понад 370 гектарів сільськогосподарських земель та знешкодили 253 вибухонебезпечних предметів. Роботи з розміновування тривають також у Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

    На допомогу в розміновуванні територій міжнародні партнери виділять 244 млн доларів. Також до кінця року до України надійдуть 10 машин для розміновування виробництва хорватської компанії Dok ING та ще 10 машин від Global Clearance Solutions. Крім того, планується поставка понад 200 піротехнічних машин, понад 600 металодетекторів, 50 підривних машин, індивідуальних наборів для розміновування, вибухозахисних костюмів, квадрокоптерів, роботизованих систем для знешкодження боєприпасів та іншого спеціалізованого обладнання.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.