• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • USAID надає 70 млн грн для розвитку зрошення земель в Україні
    Опубликовано: 2023-07-28 10:02:25

    Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало реалізацію програми "Агро", яка передбачає інвестиції понад 70 млн грн у пілотні проєкти модернізації зрошення в Україні. Про це було оголошено Верховною Радою, інформує пресслужба.

    Одночасно, USAID активно розглядає можливість продовження підтримки та надання додаткових фінансових коштів для здійснення подібних проєктів у майбутньому.

    Програма USAID Агро спрямована на підтримку організацій водокористувачів, що об'єднують аграріїв з метою впровадження та розвитку енергозберігаючих технологій у зрошенні.

    Уже укладений договір про фінансову підтримку для відновлення зрошувальної системи з Орендарсько-виробничим кооперативом "Перша" з Черкаської області. Крім того, ще дві організації водокористувачів готуються підписати контракти та отримати понад 36 млн грн для реалізації своїх проєктів.

    Наразі в Україні зареєстровано 24 організації водокористувачів, кожна з яких об'єднує від 1 до 10 агропідприємств.

    За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, експлуатаційне зношення систем зрошення у країні досягло критичної межі й становить понад 80%. До цього ще додались складні виклики, такі як повномасштабне вторгнення РФ та підрив греблі Каховської ГЕС. Завдяки фінансовій підтримці USAID та інших гуманітарних ініціатив, Україна сподівається поліпшити стан своїх зрошувальних систем та забезпечити стійку агропромислову галузь ускладнених часів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.