• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Склад соків, вироблених в Україні, зазнає змін з метою відповідності європейським стандартам
    Опубликовано: 2023-07-25 17:03:37

    Склад соків, вироблених в Україні, зазнає змін з метою відповідності європейським стандартам, зокрема, зменшення кількості цукру у продукті. Про це повідомило Міністерство агрополітики України після проведення засідання робочої групи під головуванням першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького. Зустріч була відкритою для представників державного сектору та бізнесу.

    Тарас Висоцький наголосив, що головною метою змін у вимогах до складу соків є гармонізація законодавства України із правовими нормами Європейського Союзу, зокрема, у рамках Виконавчої програми з реалізації Угоди про асоціацію.

    Наразі Європейський Союз пропонує виробництво соків зі зменшенням вмісту природного цукру, і розробляє відповідну директиву. Після ухвалення такої директиви Єврокомісією, соки українського виробництва також будуть зменшувати вміст цукру.

    Проте вже зараз пропонується затвердити вимоги до термінології, якісних характеристик, маркування та етикетування фруктових соків, забезпечивши споживачам повну інформацію про склад та якість продукту.

    Зазначені вимоги стосуватимуться не лише фруктових соків, а й деяких подібних харчових продуктів. Ці кроки спрямовані на покращення якості продукції та наближення стандартів виробництва соків в Україні до європейських норм.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.