• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна втратила великий вантаж зерна, призначеного для Китаю через атаку з боку російської армії
    Опубликовано: 2023-07-21 10:04:08

    За словами президента України Володимира Зеленського, зерно, яке знаходилося у терміналі порту Чорноморська, який став мішенню російської армії, планувалося експортувати до Китаю. Вечірнє відеозвернення глави держави засвідчило, що 60 тисяч тонн агропродукції, призначених для Китаю, стали жертвами російського терору. Володимир Зеленський закликав до втручання світової спільноти та притягнення Росії до відповідальності за такі дії.

    Наслідками російських ударів по Одещині президент приділив максимальну увагу. Ці атаки довели, що мішенню росіян є не лише Україна та її громадяни, а й мільйони тонн продовольства, яке мало бути доставлене в країни-споживачі Африки та Азії. У зазначених портах зберігалося приблизно 1 мільйон тонн продовольства, яке стало лакомим ковтком для російських обстрілів.

    Сьогодні чорноморські порти Одещини фактично паралізовані через припинення "зернової угоди". Уже з 26 червня Росія заблокувала захід до Чорного моря для суден, які мали прямувати до портів Одещини. Це стало наслідком агресивних дій з боку російської сторони. Не зважаючи на цю ситуацію, судна, що зайшли до "зернового коридору" до того часу, встигли завантажитися та покинути Україну.

    Міністерство аграрної політики та продовольства України підтвердило, що внаслідок атак у порту Чорноморська були знищені 60 тисяч тонн зерна. Процес відновлення постраждалих об'єктів забере не менше року. Компанія Kernel, яка планувала експорт зерна до Китаю, повідомила, що вантаж мав бути завантажений на судно Alexis, але через блокування "зернового коридору" судно простояло більше 60 днів та так і не отримало змогу здійснити навантаження у Чорноморську.

    Ситуація в порту Чорноморська підкреслює необхідність активних дій для забезпечення безпеки та захисту українських територій, а також міжнародного сприяння в протидії агресії Росії. Необхідно забезпечити захист господарської інфраструктури та зернових ресурсів, які важливі для української економіки та глобального продовольчого ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.