• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Російське рішення припинити дію «зернової угоди» спричинило зростання вартості на пшеницю
    Опубликовано: 2023-07-18 14:07:02

    Російське рішення припинити дію "Чорноморської зернової ініціативи" спричинило зростання вартості ф'ючерсів на пшеницю на Чиказькій біржі. За повідомленням агентства Bloomberg, ціни підвищилися на 4,2%. Протягом останнього року "зернова угода" забезпечила безпечний експорт майже 33 мільйонів тонн українського зерна, що призвело до зниження світових цін на пшеницю з рекордних рівнів, досягнутих внаслідок російської агресії проти України.

    Це рішення Росії вже має відбитися на світових ринках, особливо на Чиказькій біржі, де ціни на пшеницю підвищилися. Зростання вартості ф'ючерсів на пшеницю на 4,2% свідчить про збільшений попит на цю культуру та зниження поставок із Росії. Таке рішення РФ може вплинути на світовий ринок зерна і спричинити подальше зростання цін на пшеницю.

    Крім того, на Європейських біржах також спостерігається зростання цін на пшеницю. Вартість ф'ючерсів на пшеницю зросла приблизно на 2%. Це вказує на те, що ринки реагують на російське рішення і підвищення цін на пшеницю стає глобальним явищем.

    Зупинка "Чорноморської зернової ініціативи" Росією може викликати серйозні наслідки для українського зернового ринку. Втрата безпечного експорту та зниження світових цін на зерно можуть негативно вплинути на доходи українських фермерів та економіку країни в цілому.

    Очікується, що вплив цього рішення на ціни на пшеницю і зерно загалом буде значним. Російське втручання у зерновий ринок може викликати нестабільність і невизначеність на світових ринках, що може негативно вплинути на глобальну зернову індустрію.

    Ситуація потребує уважного спостереження та аналізу. Подальші кроки і реакції інших країн і ринків на виход Росії з "зернової угоди" можуть мати велике значення для світової торгівлі зерном і вартості пшениці.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.