• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жнива ранніх зернових та зернобобових культур тривають у 22 областях України
    Опубликовано: 2023-07-17 18:04:53

    Жнива ранніх зернових та зернобобових культур тривають у 22 областях України, і за даними Мінагрополітики, збір проведено на площі 643,8 тис. гектарів. Ситуацію з ходом жнивної кампанії можна відстежити на карті "Врожай онлайн 2023".

    Станом на 14 липня загальний збір зерна становить 2,16 млн тонн при середній врожайності 3,36 тонн на гектарі. Зокрема, вже зібрано:

    ячменю — 1,35 млн тонн з площі 352,4 тис. гектарів, середня врожайність складає 3,84 тонни на гектар;
    пшениці — 714,6 тис. тонн з площі 211,8 тис. гектарів, врожайність становить 3,37 тонни на гектар;
    гороху — 93,7 тис. тонн з площі 44,9 тис. гектарів, врожайність досягає 2,08 тонни на гектар.
    Найбільший обсяг намолотили аграрії Одещини, де зібрано 746 тис. тонн зерна. Лідером збору є також Миколаївська область, де сільгосптоваровиробники обмолотили 213 тис. гектарів.

    Крім того, вже 12 областей розпочали збирання озимого ріпаку. Загалом обмолочено 158 тис. гектарів та намолочено 329,5 тис. тонн насіння при середній урожайності 2,08 тонни на гектар. Слід відзначити, що ці показники також є важливими для сільськогосподарського сектору України, оскільки озимий ріпак є важливою культурою для виробництва олії та кормів.

    Загалом, наразі українські аграрії отримують позитивний результат від цьогорічних жнив. Врожайність зернових перевищує показники минулого року, що може сприяти забезпеченню продовольства в країні та підтримці економіки сільськогосподарського сектору. Продовження жнив та збирання озимого ріпаку дозволить більш точно оцінити загальну величину врожаю та підготувати його до подальшого використання на ринках.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.