• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна стикається з рекордно низьким виробництвом соняшникової олії
    Опубликовано: 2023-07-14 14:09:41

    В Україні зафіксовано два "антирекорди" виробництва соняшникової олії - у червні поточного року та за 11 місяців маркетингового року 2022/23.

    За даними аналітичного агентства "АПК-Інформ", у червні 2023 року виробництво соняшникової олії в Україні стало надзвичайно низьким через зупинення роботи кількох заводів переробки соняшнику. Це сталося через зниження цін на соняшникову олію у квітні-травні.

    В результаті, обсяг переробки соняшникового насіння в червні продовжив зменшуватись і склав 88 тисяч тонн, що на 21% менше, ніж у травні. Цей показник є найнижчим за весь поточний сезон.

    За 11 місяців маркетингового року 2022/23 в Україні було перероблено приблизно 11,5 мільйонів тонн насіння соняшнику. Цей показник перевищує очікування і складає +13% порівняно з попереднім роком. Проте, це другий найнижчий показник для даного періоду з 2016/17 маркетингового року (після показника червня у сезоні 2021/22), зазначають аналітики.

    Експерти попереджають, що ці тенденції можуть посилитися, оскільки переробники планують зосередитися на переробці насіння ріпаку у липні-серпні. Обсяги переробки ріпакової олії в сезоні 2023/24 можуть зрости майже вдвічі порівняно з поточним сезоном.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.