• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Київщині вирощують італійський фундук
    Опубликовано: 2023-07-13 13:04:11

    На Київщині, у селі Велика Софіївка, вирощують італійський фундук на площі 400 гектарів. Цю інформацію розповів народний депутат та голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури у сфері агропромислового комплексу комітету Верховної Ради з аграрної та земельної політики, Олександр Гайду.

    За словами депутата, ця площа фундукового саду є найбільшою у центральній частині України, але фермери планують подальше розширення до 500 гектарів.

    Фундук на цьому саду вирощується у вигляді дерев, а не чагарників, оскільки такий підхід дозволяє отримати більше плодів. Крім того, сад використовує вдосконалений метод "розумного поливу".

    За допомогою автоматичного поливу, фундукові дерева отримують необхідну кількість вологи відповідно до заданих часів. Крім того, вода збагачується добривами, щоб забезпечити дерева всіма необхідними поживними речовинами.

    Сад був засаджений у 2018 році, і поки що не проводилася збірка врожаю. Проте, фермери планують отримати врожай у кількості 3-4 тонн фундуку з одного гектара.

    Наразі в Україні висаджено понад 7000 гектарів фундукових садів. Український фундук може успішно конкурувати з іншими країнами, оскільки вже спостерігається зацікавленість великого європейського бренду у нашому фундуку, додав Олександр Гайду.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.