• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Починаються жнива на Львівщині: аграрії готові до нового сезону
    Опубликовано: 2023-07-08 14:00:07

    На Львівщині розпочалась жнивна кампанія 2023, і фермери активно займаються збиранням перших дозрілих посівів озимого ячменю. Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

    Незважаючи на прохолодну весну та надмірний рівень вологості в ґрунті на початку жнив, цьогорічна кампанія розпочалась в звичні для регіону агрономічні терміни. Однак організатори сподіваються, що ці труднощі не вплинуть на врожайність і планують зібрати не менше зерна, ніж у минулому році.

    За даними департаменту, площа посівів озимого ячменю на Львівщині у 2023 році становить 17,3 тисяч гектарів у всіх категоріях господарств, з них 13,9 тисяч гектарів у сільськогосподарських підприємствах.

    Загальна площа зернових культур у області складає 323,2 тисячі гектарів, що на 5 тисяч гектарів (1,5%) менше, ніж минулого року. Проте, площі технічних культур, таких як озимий та ярий ріпак, соя, збільшилися на 6,3 тисяч гектарів (3%).

    Після збирання озимого ячменю фермери готуються до жнив озимої пшениці та озимого ріпаку. Ці культури є важливими для аграрного сектору регіону та відіграють значну роль у забезпеченні продовольчої безпеки та експорту зернових продуктів.

    Жнива є важливим періодом для аграрного сектору Львівщини та всієї України. Успішне збирання врожаю залежить від погодних умов, які впливають на якість та кількість зерна. Однак, завдяки підготовці аграріїв та використанню сучасної техніки, вони розраховують на успішний результат.

    Львівщина є важливим аграрним регіоном України, і результати жнивної кампанії мають значний вплив на економіку регіону та країни в цілому. Успішне збирання врожаю сприятиме забезпеченню продуктами харчування населення, зростанню експорту та підтримці аграрного сектору.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.