• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Трі області України зайнялися збиранням озимих культур
    Опубликовано: 2023-07-04 16:01:50

    Трі області України зайнялися збиранням озимих культур, таких як горох, ячмінь, пшениця та ріпак. За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства, аграрії Одещини, Миколаївщини та Дніпропетровщини розпочали цей процес.

    Станом на 30 червня було зібрано врожай на площі 66,2 тисяч гектарів з урожайністю 32,8 центнера на гектар. Загальний обсяг нового зернового врожаю становить 216,9 тисяч тонн, зокрема:

    озимого ячменю - 205,5 тисяч тонн, який був зібраний на площі 61,5 тисяч гектарів з середньою врожайністю 33,5 центнера на гектар;
    гороху - 7,6 тисяч тонн, який був зібраний на площі 3,6 тисяч гектарів з середньою врожайністю 21,1 центнера на гектар;
    озимої пшениці - 3,8 тисяч тонн, яка була зібрана на площі 1,1 тисяч гектарів з середньою врожайністю 34,5 центнера на гектар.
    Сільгосптоваровиробники Одещини лідирують за обсягом зібраних зернових та зернобобових культур, з обмолотом на площі 37,4 тисяч гектарів. Щодо рівня врожайності, Миколаївщина випереджає із показником 34,7 центнера на гектар.

    Крім того, аграрії Одещини розпочали збирання ріпаку. Наразі, було обмолочено 0,7 тисяч гектарів ріпаку, зібрано 0,9 тисячі тонн насіння при середній врожайності 12,9 центнера на гектар.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.