• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пропозиція ранньої цибулі в Україні перевищує попит
    Опубликовано: 2023-07-04 13:05:43

    Пропозиція ранньої цибулі в Україні перевищує попит на цю продукцію, що призвело до зниження цін. Українські фермери змушені активно знижувати ціни на ріпчасту цибулю врожаю 2023 року через зростання пропозиції на ринку. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

    За даними щоденного моніторингу проєкту, українські виробники пропонують ранню цибулю по ціні від 28 до 36 гривень за кілограм, що на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

    Аналітики пояснюють зниження цін на цибулю кількома факторами. По-перше, нормалізація погодних умов дозволила більшості фермерів з півдня країни розпочати активні збиральні роботи, що призвело до значного збільшення пропозиції цієї продукції на ринку. Водночас попит на ранню цибулю залишається низьким.

    Незважаючи на зниження цін, рання цибуля в Україні залишається дорожчою на 77% порівняно з червнем 2022 року. Гравці ринку стверджують, що ціни на цибулю продовжать знижуватись. Завдяки низькій торговельній активності в цьому сегменті та швидкому зростанню пропозиції, українські фермери щодня переглядають відпускні ціни на цибулю.

    Зниження цін на цибулю нового врожаю може бути вигідним для споживачів, які зможуть придбати цей продукт за доступнішими цінами. Однак, воно становить виклик для фермерів, які повинні шукати шляхи оптимізації виробництва та забезпечення конкурентоспроможності своєї продукції на ринку.

    Прогнозується, що зниження цін на цибулю триватиме, поки пропозиція не збалансується з попитом. Ринкові умови можуть змусити фермерів зменшити площі під посів цибулі в майбутньому, що спричинить корекцію пропозиції на ринку цього продукту. Загалом, ситуація на ринку цибулі продовжує варіюватись, і фермери мають виявляти гнучкість та адаптуватись до змін, щоб успішно зберегти свої позиції.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.