• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За прогнозами цього року врожай лохини буде меншим, ніж торік
    Опубликовано: 2023-06-29 11:09:54

    Урожай лохини в Україні цього року буде значно гірший, ніж у минулому році. Про це повідомила президентка асоціації "Ягідництво України" Ірина Кухтіна. Експертка оцінює минулорічний урожай ягоди як дуже вдалий, але попереджає про можливе зниження врожайності в цьому сезоні.

    За словами Кухтіної, фізичний обсяг плантацій лохини збільшується, і нові рослини вступають у плодоношення, тому загальна кількість ягоди вірогідно буде не меншою, а можливо, й більшою, ніж у минулому році. Проте експертка наголошує, що вирощування лохини вимагає значних інвестицій та часу, окуповуваність вкладених коштів відбувається досить повільно. Непрофесійні виробники можуть отримати незначну кількість непридатних ягід, але не досягти значного врожаю.

    Президентка асоціації ділиться спостереженнями, зазначаючи:

    «Я останні пару місяців їздила по країні і бачила досить багато плантацій, які посадили дрібні фермери, – по 1-2 га. У деяких відносно нормальний догляд і щонайменше кущі у нормальному стані. А були й такі, у кого трирічні кущі виглядають так, ніби їх щойно посадили. Вони нерозвинені, і урожаю на них не буде. Причому це не якісь дилетантські насадження – виявляється, що в таких господарствах є агрономи чи якісь консультанти».

    agrinews.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.