• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує збільшити пропускну спроможність Дунайського кластера до 30 млн. тонн
    Опубликовано: 2023-06-27 15:08:46

    Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури планує збільшити пропускну спроможність Дунайського портового кластера до 30 млн тонн на рік.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

    «За час війни порти «Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ» збільшили вантажопотік утричі. Кластер залишатиметься важливим транспортним коридором для вантажних суден, оскільки забезпечує пряме водне сполучення з країнами ЄС. Наша мета – досягти пропускної здатності 30 млн. тонн на рік та забезпечити можливості заходу в порти Дунайського кластера суден з більшою вантажопідйомністю», – зазначили в агентстві.

    В агентстві нагадали, що відновлення роботи та модернізація всієї мережі українських портів є особливо важливими після руйнування Каховської дамби. Передусім планується відновити роботу Херсонського порту, судноплавство на річці Дніпро, розмінувати Чорне море та Дніпро, а також відродити суднобудування на півдні країни.

    Торік через порти Ізмаїлу, Рені та Усть-Дунайська пройшло понад 16 млн. тонн  вантажів. Цього року планується обробити щонайменше 20 млн. тонн. Порти мають потенціал для збільшення потужностей перевалки, але потреба в інвестиціях становить не менше $120 млн.

    Упродовж січня – травня 2023 року порти Дунайського кластера обробили рекордний обсяг вантажів – 11,5 млн. тонн.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.