• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Попит на малину суттєво впав
    Опубликовано: 2023-06-16 13:04:22

    Ситуація перед самим початком сезону збирання літньої малини в Молдові, Україні та Польщі залишається вкрай напруженою і негативною з погляду перспектив формування цін на сировину. Таку думку висловили аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

    «Щороку перед початком сезону клієнти займаються контрактацією певної кількості замороженої малини для термінових відвантажень, чого не спостерігається цього сезону. Попит об’єктивно суттєво впав. На ринку, як і раніше, є багато пропозицій замороженої ягоди, а також пюре і концентратів малини, тож клієнти, ймовірно, не будуть поспішати з угодами», — пояснюють вони.

    Так, запаси замороженої малини в Польщі (частина з них належала українським фірмам) на початок березня 2023 року були на 20 тис. т вищими, ніж роком раніше.

    «Це відповідає майже двом місяцям обсягу експорту малини з Польщі, і ми знаємо, що попит із березня по травень у світі на малину точно не зріс. А отже, ситуація із запасами навряд чи суттєво покращилася», — пояснюють експерти.

    У Східній Європі Молдова отримає перший урожай малини вже у червні. Фермери розуміють, що переробники не готові цього року платити високу ціну за сировину, але поки що складно сказати, за якою ціною здійснюватимуться реальні угоди.

    «Водночас виробники очікують, що ціни на цілу заморожену ягоду формуватимуться на рівні 2,30-2,50 євро/кг. Хоча повної впевненості в цьому немає», — додають спеціалісти і зазначають, що це приблизно вдвічі дешевше, ніж роком раніше.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.