• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зерновий коридор: іноземні судна отримуватимуть компенсацію від України в разі їх пошкодження
    Опубликовано: 2023-06-03 11:05:18

    Кабінет міністрів України затвердив Порядок надання гарантій компенсації шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії рф проти України фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та під прапорами іноземних держав.

    Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм.

    Компенсацію отримуватимуть судна у разі заподіяння їм шкоди під час перебування у територіальних водах України, коли вони здійснюють вантажні перевезення і прямують до/з відкритих морських портів України.

    Варто зазначити, що судна, власниками або судновласниками яких є громадяни рф та білорусі, такі компенсації отримати не зможуть.

    Нагадаємо, наприкінці лютого в Уряді заявили, що Україна гарантуватиме матеріальну компенсацію власникам та операторам кораблів, які задіяні в «зерновій угоді». Виплати здійснюватимуть з держбюджету у разі, якщо росія почне саботувати «зернову угоду» і створюватиме ризики знищення суден, що працюють за цією угодою.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.