• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ф’ючерси на сою та зерно на товарній біржі Чикаго знизилися в четвер
    Опубликовано: 2023-05-28 15:25:48

    Ф’ючерси на сою та зерно на товарній біржі Чикаго знизилися в четвер

    Ф’ючерси на сою і зерно на товарній біржі Чикаго знизилися в четвер, оскільки сильний долар США посилив побоювання з приводу слабкого експортного попиту, повідомили трейдери.

    Долар виріс на четверту сесію поспіль до двомісячного максимуму, що зробило американські товари менш привабливими для імпортерів.

    Сприятлива погода для посіву американської кукурудзи та соєвих бобів також нависла над сільськогосподарськими ринками, хоча є побоювання щодо ризику посухи, кажуть трейдери. Очікується, що постачання обох культур різко зросте наступного року через прогнози рекордних урожаїв.

    “Урожай почався відмінно”, – сказав про кукурудзу Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage в Айові, повідомляє Рейтер.

    Груднева кукурудза CBOT, яка представляє врожай, який висаджують цієї весни для збирання врожаю восени, впала на 4 центи до 5,16 доларів за бушель.

    Найближчі липневі ф’ючерси на кукурудзу, найактивніший контракт, закрилися на 3-1/2 цента вище на рівні 5,90-3/4 долара за бушель. Сила готівкового ринку допомогла підтримати старі контракти на врожай.

    Ф’ючерси на сою впали на 1/2 цента до 13,24 долара за бушель порівняно з сесійним мінімумом 13,05 долара. Пшениця також ослабла: найактивніший контракт подешевшав на 2 центи до $6,04-1/4 за бушель.

    «Прохолодна і суха погода сприяє сівбі будь-яких площ кукурудзи і сої, що залишилися», — йдеться в щоденному звіті Міністерства сільського господарства США. «Однак брак вологи у верхньому шарі ґрунту стає дедалі очевиднішим».

    Міністерство сільського господарства США окремо повідомило про щотижневе скорочення чистого експортного продажу кукурудзи старого врожаю в США на 75 200 тонн за тиждень, що закінчився 18 травня. Чистий продаж кукурудзи нового врожаю становив лише 52 100 тонн, що близько до нижньої межі очікувань аналітиків.

    Щотижневий експортний продаж сої старого врожаю в США становив 115 000 тонн, що відповідає нижній межі торгових очікувань, а продаж нового врожаю виявився нижчим за очікування і становив 1 100 тонн.

    Щодо американської пшениці, то Міністерство сільського господарства США повідомило про чисте скорочення продажу старого врожаю на 45 100 тонн. Чистий обсяг продажу пшениці нового врожаю становив 245 100 тонн, що відповідає нижній межі очікувань.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.