• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, скільки молочників України виступили проти галузевого збору у 0,5%
    Опубликовано: 2023-05-24 18:09:02

    Спілка молочних підприємств України (СМПУ), яка включає 53 підприємства, що переробляють 75% українського молока, виступила категорично проти проєктів законів, що передбачають запровадження збору 0,5% від вартості проданої продукції. Про це повідомляє “Телеграф“, пише agronews.ua.

    «Це спроба обілечування галузі. Мало того, функції контролю за цими коштами надаються незрозумілій організації, якої поки що немає – Об’єднанню сільгоспвиробників (ОСВ). Відсутній прозорий підхід до вибору цього розпорядника коштів», – сказав голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

    Безпосередньо переробники теж не підтримують збір. Представники Європейської Бізнес Асоціації вважають, що необхідно скасувати законопроєкти про збір, бо вони здатні «викликати корупційні ризики, зловживання та ще більше ускладнять ситуацію в молочній галузі, яка і так дуже постраждала під час повномасштабного вторгнення».

    Слід зазначити, що запровадити 0,5% внесок на галузеве фінансування проєктів, спрямованих на просування молочної продукції, вирішив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

    У випадку прийняття зазначених законопроєктів, репрезентативна міжгалузева організація щорічно буде отримувати 1,3 млрд грн.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.