• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Логістичні проблеми призупинили експорт соняшника
    Опубликовано: 2023-05-24 14:50:09

    Логістичні проблеми призупинили експорт соняшника

    Про це пише прес-служба ВАР.

    Як йдеться в повідомленні, невизначеність щодо строків дії гуманітарного зернового коридору та ускладнення вільного руху агропродукції через країни ЄС призвело до просідання внутрішніх цін на основні сільгоспкультури та зниження попиту з боку імпортерів. Зокрема, фактично призупинено експорт соняшника, значна частина якого експортувалася автотранспортними шляхами через Польщу.

    “Експорт соняшника фактично зупинився. На ринку є попит з боку Італії, індикативна ціна становить 470 євро за тонну соняшника з поставкою другій половині травня, але наразі незрозуміло, як і у якій кількості будуть рухатися вантажівки через Польщу. Частина соняшника піде на малі порти – Рені, Кілія, Ізмаїл, що вже здійснює негативний тиск на ціни. Сприяє зниженню цін і те, що переробники на даний момент закупили багато сировини, і попит з боку заводів низький”, - зазначають аналітики.

    За прогнозами, ціни на соняшник станом на 28 квітня на умовах СРТ-завод можуть становити 14500-15500 грн/т з подальшим зниженням до 13500-14500 грн/т у другій половині травня.

    Також у перспективі можна очікувати зниження цін на соняшникову олію.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.