• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай може відмовитися від поставок американської кукурудзи, перейшовши до більш дешевих вантажів із Бразилії
    Опубликовано: 2023-05-20 09:40:40

    Китай може відмовитися від поставок американської кукурудзи, перейшовши до більш дешевих вантажів із Бразилії

    Найбільший імпортер кукурудзи Китай може скасувати додаткові закупівлі зерна зі США, оскільки країна може купувати дешевше в Бразилії, а деякі місцеві виробники кормів для свиней замінюють кукурудзу пшеницею у своїх раціонах, повідомляє Вloomberg.

    Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго зазнали тиску через скасування Китаєм 832 000 тонн за останні три тижні. Посилення конкуренції з боку Бразилії підкреслюється прогнозами, що цього року вона випередить США як найбільшого експортера.

    У березні Китай почав активно купувати кукурудзу, коли уряд США оголосив про закупівлю майже 4 млн тонн між 14 березня та 14 квітня. Але американська кукурудза тепер менш конкурентоспроможна: постачання з Бразилії приблизно на 30 доларів за тонну дешевше за доставку в Китаї у третьому кварталі, кажуть трейдери. Слабкий внутрішній попит на кукурудзу як корм для тварин також є причиною скасування.

    «Попит на кукурудзу дійсно низький», — сказав Ван Сяоян, старший аналітик Sinolink Futures у Хенані, одній із провінцій з найбільшим вирощуванням зерна. «Виробники кормів використовують багато пшениці замість кукурудзи, оскільки ціни постійно падають».

    За даними митниці, у 2021 році імпорт кукурудзи в країну досяг рекорду в понад 28 млн тонн, а минулого року впав приблизно до 21 млн тонн. Вхідні поставки становили 7,5 млн тонн за перші три місяці, що на 6% більше, ніж роком раніше, причому більшість вантажів надходила зі США, Бразилії та України.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.