• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Харківщині загинуло 60 тис тварин
    Опубликовано: 2023-04-27 15:01:58

    В Харківській області на фермі в агрокомбінаті «Слобожанський» від голоду в умовах повномасштабної війни загинули 60 тис. тварин. Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, пише agronews.ua.

    «До повномасштабного вторгнення агрокомбінат «Слобожанський» був найбільшим платником податків у територіальній громаді. Зараз підприємство розтрощене та не функціонує. Зі свого боку зробимо все можливе, щоб допомогти відновити роботу комбінату», – зазначив Євген Іванов.

    У мирні часи підприємство забезпечувало м’ясом велику частину ринку Харківської області. Росіяни окупували селище Чкаловське у березні минулого року і почали, серед іншого, обстрілювати агрокомбінат. Із 70 тисяч тварин які жили на фермі, 60 тисяч – загинули від голоду. Попередні збитки підприємства експерти оцінюють в сотні мільйонів доларів США.

    Слід зазначити, що агрокомбінат «Слобожанський» працював з 1996 року на базі однойменного радгоспу. Основна спеціалізація підприємства – тваринництво. Також на ньому займалися рослинництвом та промисловою переробкою тваринницької продукції. У земельному банку підприємства перебуває 7,5 тис. га. Крім тварин, там вирощували кукурудзу, пшеницю та соняшник.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.