На Харківщині загинуло 60 тис тварин

27 апр, 15:01

В Харківській області на фермі в агрокомбінаті «Слобожанський» від голоду в умовах повномасштабної війни загинули 60 тис. тварин. Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, пише agronews.ua.

«До повномасштабного вторгнення агрокомбінат «Слобожанський» був найбільшим платником податків у територіальній громаді. Зараз підприємство розтрощене та не функціонує. Зі свого боку зробимо все можливе, щоб допомогти відновити роботу комбінату», – зазначив Євген Іванов.

У мирні часи підприємство забезпечувало м’ясом велику частину ринку Харківської області. Росіяни окупували селище Чкаловське у березні минулого року і почали, серед іншого, обстрілювати агрокомбінат. Із 70 тисяч тварин які жили на фермі, 60 тисяч – загинули від голоду. Попередні збитки підприємства експерти оцінюють в сотні мільйонів доларів США.

Слід зазначити, що агрокомбінат «Слобожанський» працював з 1996 року на базі однойменного радгоспу. Основна спеціалізація підприємства – тваринництво. Також на ньому займалися рослинництвом та промисловою переробкою тваринницької продукції. У земельному банку підприємства перебуває 7,5 тис. га. Крім тварин, там вирощували кукурудзу, пшеницю та соняшник.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/336213.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM