• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розробили паперовий датчик для виявлення пестицидів у продуктах
    Опубликовано: 2023-04-29 15:08:26

    Дослідники з Університету Сан-Паулу (USP) у Бразилії розробили електрохімічний датчик на основі крафт-паперу, який може виявляти сліди пестицидів у фруктах і овочах у режимі реального часу під час під’єднання до електронного пристрою. Про це повідомляє Freshplaza, пише agronews.ua.

    «Щоб дізнатися, чи містить зразок їжі залишки пестицидів, за допомогою звичайних методів, ви повинні подрібнити зразок і піддати його тривалим хімічним процесам, перш ніж будь-які такі речовини можна буде виявити. Переносні датчики, такі як той, який ми розробили для безперервного моніторингу пестицидів у сільському господарстві та харчовій промисловості, усувають необхідність у цих складних процесах. Інспекція набагато простіша, дешевша і надійніша, наприклад, для супермаркету, ресторану або імпортера», — зазначає професор IFSC-USP Освальдо Новаїс де Олівейра.

    Відзначається, що новий пристрій вирізняється високою чутливістю і нагадує глюкометри, які використовують діабетики для вимірювання цукру в крові, за винятком того, що результати сканування продуктів харчування на наявність пестицидів відображаються на смартфоні.

    «У проведених нами тестах його чутливість була аналогічною до чутливості звичайного методу. Крім того, це швидко і недорого», — зауважує науковий співробітник IFSC-USP Хосе Луїс Ботт Нето.

    За його словами, пристрій складається здебільшого з паперової підкладки, модифікованої вуглецевим чорнилом і підданої електрохімічній обробці в кислому середовищі для активації карбоксильних груп і забезпечення можливості виявлення.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.