• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може зайняти місце росії на світовому ринку зерна
    Опубликовано: 2023-04-18 16:09:33

    Вихід іноземних зернотрейдерів з ринку країни-агресора прискорюється — всі п’ять найбільших західних компаній вже оголосили про завершення діяльності на росії або плани зупинити експорт збіжжя в наступному сезоні, з 1 липня. Про це пише Delo.ua, пише agronews.ua.

    Згідно з даними аналітичної платформи Leave Russia від KSE Institute, наразі в країні-агресорі тою чи іншою мірою продовжує діяльність 6 транснаціональних сільськогосподарських корпорацій, а дві вже вийшли з її ринку:

    Заступник директора з розвитку KSE Андрій Онопрієнко уточнив, що вихід іноземних зернотрейдерів не сильно позначиться на загальних обсягах експорту, оскільки більшість іноземних гравців не припинять операції з російським зерном, а скоріше продовжать закуповувати збіжжя з рф, але доставлене в іноземні порти місцевими компаніями.

    «В такому випадку за це ускладнення логістики заплатять російські фермери, котрі будуть вимушені продавати врожай зернотрейдерам зі знижками, що в короткостроковій перспективі може зменшити привабливість рослинництва в країні-агресорі», — пояснив Андрій Онопрієнко.

    СЕО брокерської компанії Spike Brokers Олександр Соловей пояснив, що вихід іноземного бізнесу з сільськогосподарського ринку рф важливий для України як політичний сигнал її підтримки світовою спільнотою, а також з точки зору підриву економіки країни-агресора і деградації її АПК в довгостроковій перспективі.

    На думку брокера, це дасть шанс Україні зайняти вивільнене місце на світовому ринку сільгосппродукції.

    «рф поступиться Україні позиціями на ринку експорту сільгосппродукції, щойно у нас стабілізується ситуація з експортом і логістичними ланцюгами, порушеними через повномасштабне вторгнення. Завданням України буде забезпечити умови для такого перехоплення ринків: наші логістичні ланцюжки мають бути надійними і передбачуваними, а виробництво має відновитися до рівня до повномасштабного вторгнення. «Святе місце пустим не буває», і Україна має докласти зусиль для закріплення позицій у Чорноморському регіоні, оскільки у неї є для цього потенціал», — додає він.

    Олександр Соловей підкреслив, що наслідки виходу міжнародних компаній з російського ринку будуть спершу непомітними, але фундаментальними й довгостроковими, і в перспективі призведуть до деградації її ринку.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.