• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні різко зріс попит на розсаду овочевих культур
    Опубликовано: 2023-04-12 18:09:14

    «Кременчуцька овочева фабрика» (Полтавська обл.) завантажила своє розсадне відділення на 200% через значне зростання попиту на розсаду овочів серед малих та великих господарств. Про це повідомив директор «Кременчуцької овочевої фабрики» Сергій Шевченко у своїй колонці на AgroTimes, пише agronews.ua.

    Він зазначив, що кілька років на підприємстві спостерігають збільшення попиту на розсаду овочів.

    «Минулого року він був більшим, ніж зазвичай, а цього року тенденція до зростання лише посилилася. Фактично розсадний напрям у нас завантажений на 200%. Частина наших клієнтів, на жаль, відпала, оскільки їхні господарства знаходяться або в окупації, або доволі близько до лінії фронту, тож вони не ризикують інвестувати у вирощування. Натомість у нас з’явилися нові партнери», — розповів Сергій Шевченко.

    Цього року до «Кременчуцької овочевої фабрики» звернулося потужне овочеве підприємство півдня з проханням виростити для них розсаду томатів, яку вони раніше вирощували самостійно. Але через те, що господарство тривалий час перебувало або поблизу зони бойових дій, або в окупації, воно не змогло виростити розсаду в необхідній кількості та в необхідні терміни.

    «Тому цього сезону майже 90% нашого розсадного напряму — це вирощування розсади томатів», — зазначив директор «Кременчуцької овочевої фабрики».

    Він додав, що цього року до овочівництва вирішили повернутися ті господарства, які в попередні роки відмовилися від цього напряму і змінили спеціалізацію. Є попит навіть на розсаду цибулі, щоб отримати максимально ранню продукцію. Зменшилися замовлення розсади кореневої селери, яку раніше постачали фермерам у районі Нової Каховки. Але збільшився попит на розсаду капусти та перцю для відкритого ґрунту.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.