• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Прикарпатті дикі свині відкопали унікальний трюфель
    Опубликовано: 2023-04-10 10:04:37

    На території НПП «Синевир» в Чорноріцькому природоохоронному науково-дослідному відділені, територія якого належить до заповідної зони, було виявлено плодові тіла гриба. Вирили їх з ґрунту дикі свині. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

    За деякими систематичними ознаками, фахівці наукового відділу нацпарку прийшли до висновку, що це плодові тіла, які можуть належати до виду Трюфеля білого.

    «Цей Трюфель – земляний гриб, регіонально рідкісний, який росте в більшості під листяними деревами на глибині 30 см і знайдено його в зимовий період. Відноситься цей вид до аскомікотових грибів родини трюфелевих», – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці НПП «Синевир».

    Плодові тіла неправильної форми, дещо подібні на бульби картоплі з гладкою поверхнею. У молодих грибів забарвлення білувате, згодом стає жовто-бурим, у старих грибів часто з червонуватими плямами.

    «Необхідно приблизно 5-6 років щоб під землею із спор виріс трюфель. Вони ростуть поодинці або невеличкою групою із 3-6 грибів. Трюфель білий має досить сильний запах, його використовують в кулінарії, як делікатесну страву», – додають у нацпарку.

    Оскільки даний вид гриба є рідкісним, то він заслуговує на вивчення і охорону, наголошують природоохоронці.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.