• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні планують запустити ринок ГМО-продукції
    Опубликовано: 2023-04-07 15:06:48

    Законопроєкт №5839 запускає в Україні обіг ГМО-продуктів за умови обов’язкової реєстрації ГМО-джерел. Про це повідомляє AgroPolit.com , пише agronews.ua.

    Про це розповіла т. в. о.  голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, коментуючи згаданий законопроект.

    Законопроєктом 5839 допускається обіг ГМО-продуктів, у разі обов’язкової реєстрації ГМО-джерел», – сказала Ольга Шевченко.

    За її словами, прийняття документу допоможе виконати частину зобов’язань, які Україна брала на себе, підписуючи Угоду про асоціацію з ЄС.

    Документ описує механізми реєстрації ГМО-джерел, а також встановлює вимоги до маркування продукції з ГМО. Подальша співпраця з країнами-партнерами в цьому питанні, залежить від їх законодавства.

    Ольга Шевченко додала, що законопроєкт 5839 визначає організаційні та правові засади для регулювання сфери ГМО в Україні. За її словами, питання використання ГМО буде залежати від попиту на відповідну продукцію.

    Ольга Шевченко розповіла, що підзаконні акти відповідного закону визначать, реєстрація яких-саме ГМО-джерел має відбутися. Завдяки такому підходу, в Україні зможуть моніторити, яка ГМО-продукція застосовується.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.