• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Очікується рекордне виробництво олійних в ЄС
    Опубликовано: 2023-04-07 13:03:22

    Європейська комісія очікує, що виробництво олійних культур у 2023/2024 МР зросте на 7% у порівнянні з попереднім роком до рекордних 33,6 млн т, головним чином через більшу посівну площу. Про це йдеться в огляді міжнародних ЗМІ на Мінагрополітики, пише agronews.ua.

    У своєму короткостроковому прогнозі виконавча влада ЄС заявила, що привабливі ціни під час сівби та м’які умови взимку сприяли збільшенню площ посівів ріпаку до очікуваного п’ятирічного максимуму в 6 млн га.

    Згідно з прогнозами, виробництво ріпаку зросте на 1% у річному обчисленні та на 15% перевищить середній п’ятирічний показник на рівні 19,8 млн тонн.

    «Тимчасове звільнення від обов’язку відведення частини ріллі під пар і можливий перехід від кукурудзи в постраждалих від посухи регіонах може призвести до зростання площ соняшнику в наступному сезоні до 4,8 млн га, що на 10% більше, ніж за останні п’ять років», — йдеться у повідомленні.

    Очікується, що виробництво соняшнику, припускаючи середню врожайність, особливо в регіонах, які постраждали від посухи минулого року, досягне рекордних 10,9 млн т, що на 18% більше, ніж торік.

    Площа посіву соєвих бобів, яка є меншою олійною культурою в ЄС, зросте на 6,4% вище середнього п’ятирічного показника до 1 млн га.

    «Очікується, що виробництво рослинної олії та борошна з олійних культур в ЄС також досягне нових максимумів на рівні 17,2 млн т олії та 30,9 млн т шроту», — зазначила Комісія, не повідомляючи деталей.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.