• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До весняної посівної кампанії приєднались ще дві тилові області
    Опубликовано: 2023-03-24 18:02:01

    Весняна посівна кампанія 2023 року стартувала на Рівненщині та Прикарпатті.

    Про це свідчать повідомлення держадміністрацій, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

    Як повідомляє Рівненська ОДА у Facebook, в області навесні планують засіяти близько 437 тис. га. Зокрема, технічними культурами засіють 161 тис. га, майже стільки ж ярими зерновими. Під картоплю та овочі відведуть 85 тис. га, а на кормові культури — 38 тис. га.

    Посів сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств очікується на площі 623 тис. га – на рівні минулого року.

    «До посівної підходимо максимально відповідально. Адже пам’ятаємо: Рівненщина, як тиловий регіон, має нагодувати і себе, і сусідів. Упевнені, що все буде добре», – зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

    Водночас голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у Facebook зазначила, що посів сільгоспкультур по всіх категоріях господарств у області очікується на площі 390 тис. га, що на 1,5 тис. га більше ніж торік.

    «Майже на 4 тис. га очікується збільшення площ під технічними культурами», – додала вона.

    Очікувана структура посівних площ у 2023 році: 37% площ — зернові культури; 29% — технічні культури; 18% — картопля та овочі; 16% — кормові культури.

    «Минулорічний недосів озимих зернових, якщо порівняти до попереднього року, на площі 5,7 тис. га частково буде компенсовано ярими зерновими на площі 4,2 тис. га. Крім того, очікується незначне (+0,3 тис. га) збільшення посівів сої, картоплі (+0,2 тис. га) та овочів (+0,1 тис. га)», — уточнила голова Івано-Франківської ОВА.

    Розширення посівів сільськогосподарських культур очікується за рахунок введення в обробіток земельних ділянок, які ще не обробляються.

    «До посівної підходимо максимально відповідально. Адже пам’ятаємо: Івано-Франківщина, як тиловий регіон, має нагодувати і себе, і сусідів», — додала очільниця області.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.