• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Румунські фермери банкрутують через дешеве українське зерно
    Опубликовано: 2023-03-24 14:07:43

    Румунські фермери банкрутують, адже не можуть конкурувати з дешевим українським зерном на внутрішньому ринку. Про це повідомляє USM , agronews.ua.

    На початку повномасштабної війни постачання зерна з України — світового виробника зерна — стали неможливими. Аби уникнути світового голоду, у травні ЄС запровадив комплекс заходів для експорту українського продовольства “Шляхи солідарності”.

    Країни Європи призупинили митні збори та скасували вимоги санітарних і ветеринарних сертифікатів. Такі рішення полегшили проникнення української агропродукції на ринки сусідніх країн.

    Румунія імпортувала українського зерна на 1,24 млрд доларів, значно випередивши будь-яку іншу країну у світі. Загалом минулоріч 13,9% українського агроекспорту відправилось до Румунії.

    В результаті, місцеве зерно не змогло конкурувати з українською продукцією та здебільшого простоює на складах, повідомляє Euractiv.

    Ситуація на ринку — це лише перші “ластівки” глобальних змін після переорієнтування експорту українського зерна. Не лише країни Європи, але й весь світ відчуває значні збої в ланцюгах поставок. Йдеться про вплив не лише на агросектор, а й на інші галузі. Так, завдяки високій якості та низьким цінам, українське збіжжя швидко захопило європейський ринок, витіснивши місцевих виробників. Вітчизняні ж аграрії та логісти кажуть, що навіть після війни Україна не полишить нові шляхи реалізації свого зерна. Тож далі “ефект метелика” буде тільки поширюватись.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.