• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Полтавщині лишилися необмолоченими 20 тис. га кукурудзи
    Опубликовано: 2023-03-11 14:04:26

    Торік Полтавська область мала найбільші площі під кукурудзою, однак аграрії області вимушені були лишити частину врожаю в полях — через відключення електроенергії вони не могли вчасно просушувати зібране збіжжя.

    Про це розповів директор обласного департаменту агропромислового розвитку Сергій Фролов, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне. Новини».

    «Маючи практично найбільші посіви кукурудзи, дуже складно було її збирати. Часті планові і позапланові відключення не давали можливості її везти на сушку, доводити до товарних кондицій. В області 529 тис. гектарів було посівів кукурудзи. На сьогодні ми маємо проблему, що навесні треба підняти зяб, обробити додатково 300 тис. гектарів. Ще залишилося зібрати близько 20 тис. гектарів кукурудзи, яка стоїть у полі», – зазначив Сергій Фролов.

    Загалом цієї весни на Полтавщині планують засіяти 1,400 млн. га. Найбільші площі будуть відведені під кукурудзу, соняшник, сою, ранні зернові, зернобобові. Крім цього, в області  посіяно понад 220 тис. га озимих культур, які наразі перебувають у доброму та задовільному стані, поінформував очільник агродепартаменту.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.