• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено ТОП-9 найтоксичніших овочів та фруктів
    Опубликовано: 2023-03-01 11:05:45

    Всі українці чи не щодня вживають овочі та фрукти. Їх споживають свіжими, або ж додають до різних страв. Однак не всім відомо, що деякі з цих продуктів є найтоксичнішими. А все через величезну кількість пестицидів та гербіцидів, повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

    Щорічно робоча група з охорони навколишнього середовища EWG озвучує список найтоксичніших овочів та фруктів, закликаючи виробляти продукцію з найменшим вмістом пестицидів.

    Найновіший рейтинг з 9 продуктів рослинного походження, які є найбільш забрудненими виглядає так:
    Яблука Пестициди чіпляються за шкірку яблука та можуть абсорбуватися під нею. Ретельно мийте фрукти та очищайте їх перед їжею.
    Солодкий перець Комахи люблять ці солодкі хрусткі овочі, і якщо ви не купуєте екологічно чисті перці , то споживаєте всі види шкідливих пестицидів.
    Селера На кожному гроні селери можна знайти велику кількість хімікатів, і, враховуючи, що селера — це рослина, що поглинає воду, яка витягує рідину (і токсини) з ґрунту, можна зрозуміти, що буквально  ви  їсте отруту.
    Персики Якщо ви любите персики, вибирайте консервовані, а не свіжі. Ці соковиті фрукти  за рівнем токсинів  знаходяться прямо за селера .
    Нектарини Ці «персикові кузени» також нафаршировані хімічними речовинами, і в них ще тонша шкіра, щоб вбирати їх.
    Шпинат Комахи настільки люблять ласувати шпинатом, що фермери повинні поливати його хімічними речовинами, щоб уберегти рослину. Вгадайте, що вбирається у кожен лист?
    Груші Як і яблука, ці плоди постійно обприскують, щоб позбутися кліщів, попелиці, яєць молі та безлічі інших шкідників.
    Малина та чорниця. Комахи дуже люблять ці ягоди, а плоди настільки ніжні, що можуть розвалитися прямо на кущі. Звичайно, вони просякнуті добривами для зростання та стабільності, а також абсолютним коктейлем пестицидів, щоб комахи їх не поїдали.
    Картопля По-перше, «око» картоплі обробляють пестицидами, щоб комахи не з’їли паростки. Потім їх обприскують гербіцидами, щоб поряд із ними не росли інші рослини, пише medicalanswers. В основному картопля піддається впливу хімікатів щотижня протягом усього вегетаційного періоду, внаслідок чого хімічні речовини накопичуються у серцевині кожного бульби.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.