• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відсутність надлишку молока надає підтримку цінам
    Опубликовано: 2023-02-01 18:03:44

    За підсумками 2022 року Україна недоотримала понад 1 млн. тонн молока. Основні втрати припали на господарства населення — мінус 13,5%. А саме присадибний сектор досить сильно впливав на зростання виробництва у весняно-літній період за рахунок розтелів худоби та зростання зеленої маси на випасі.

    Про це повідомили в Асоціації виробників молока, передає «ПроАгро Груп».

    «В промислових господарствах обсяг виробництва молока протягом минулого року відносно стабільний. Але цьогоріч, через коригування раціонів та погіршення здоров’я тварин значного зростання виробництва ми не побачимо», – зазначила аналітик АВМ Яна Лінецька.

    В асоціації констатують, що наразі вільного молока на ринку немає, що й створює  можливість незначного росту цін. Чи збережеться така тенденція й надалі, залежатиме від ситуації на світовому ринку, а точніше –  на ринку Європи, яка залишається основним покупцем українських молочних продуктів.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.